EtusivuOsakesijoittaminenLisätietoja Sijoittajaporssi.fi

 Ammattisijoittajat antavat usein kolmen H:n neuvon aloittelijoille; hajauta, hajauta ja hajauta. Kannattaa sijoittaa vähintään viiteen eri yhtiöön, jotka eivät ole toisistaan riippuvaisia toimialoja. Osakesijoittajana sinun kannattaa miettiä sijoitusta pitkällä tähtäimellä. Nyrkkisääntö on, että älä sijoita enemmän kuin olet valmis häviämään. Markkinoiden kuumetessa innostutaan usein sijoittamaan velkarahalla ja se ei ole kovin suositeltavaa. Osake- ja rahastosijoittamisessa voi hävitä tai voittaa.

Osakkeita välittävät pankit ja pankkiiriliikkeet. Kannattaa keskustella ammattilaisten kanssa, jos ei ole aikaisempaa kokemusta osakesijoittamisesta. Voit tehdä osakekauppaa myös netissä. Sinun kannattaa tutustua yhtiöiden vuosikertomuksiin. Niissä on paljon tietoa yrityksen taloudellisesta tilasta ja ennenkaikkea tulevaisuuden suunnitelmista, jotka vaikuttavat osakkeen kehitykseen joko myönteisesti tai kielteisesti. Internetissä on paljon tietoa sijoittamisesta. Kannattaa tehdä "kotiläksyt" huolella ennenkuin tekee sijoituspäätöksen.

Voit sijoittaa osakkeisiin tai rahastojen kautta. Rahastosijoittaminen on vaivattomampaa kuin osakesijoittaminen. Sinun kannattaa vertailla kuluja näiden kahden sijoittamisen välillä ennenkuin teet päätöksiä.

Rahastosijoittamisen edut:

  • vaivato
  • hajautus
  • rahastoyhtiön edustaja seuraa puolestasi riskejä ja mahdollisuuksia

Osakesijoittamisen edut:

  • voit itse valita yritykset, joihin haluat sijoittaa